Add Listing

© 2019 All rights reserved. SEOmaxim International

Alegerea unui Instant Apa Calda trebuie facuta cu atentie

Home / Directory / Alegerea unui Instant Apa Calda trebuie facuta cu atentie

Create a Directory Listing

Din calculele mele a rezultat ca intre instant apa calda sau boiler electric ,cel mai putin curent ar consuma instantul electric. Pentru ca instantul consuma curent doar in momentul in care este folosit. Cat sta in stand by nu consuma curent electric deloc. Boilerul electric trebuie sa stea mereu bagat in priza, pentru a mentine o temperatura constanta a apei calde. Daca il tineti scos din priza si vreti sa faceti o baie trebuie sa asteptati o ora si ceva, pana apa atinge o temperatura de minim 50 sau 60 de grade celsius.

Boilerul electric ocupa mai mult spatiu decat un instant apa calda electric. Am fost in Dedeman si am ales un instant electric marca Atmor. Am platit pe el 250 ron dar mi-am luat gandul de la garantie pentru ca ,pentru a beneficia de garantia oferita de producator, eu trebuia sa apelez la un instalator autorizat, care sa imi dea factura. Eu fiind si instalator , dar neautorizat ,am ales sa montez singur instantul electric, chiar cu riscul pierderii garantiei. Doar ca apa calda facuta de acest instant, nu era calda, era o apa calduta.

Oricum as fi reglat robinetul, nu se incalzea suficient. Am gandit un pic problema si am ajuns la o solutie de compromis. Am redus presiunea la apa care intra in instant si astfel am obtinut, la o presiune mai mica bineinteles,o apa calda numai buna de facut baie. Si astfel am reusit sa pun baia in functiune. Mentionez,ca pentru un design mai frumos, si pentru ca aveam nevoie de spatiu am montat instantul in spatele oglinzii de deasupra chiuvetei,in peretele de rigips.

Cu toate ca instantul electric este actionat de un presostat care actioneaza ca un intrerupator cand este apasat de apa. Apa este in legatura cu un termostat care, la atingerea unei anumite temperaturi, opreste rezistenta. Dar cum nu era apasat de apa nu stiu cum a pornit. Cert este ca a pornit, asa ca aveti grija si dumeavoastra, daca aveti instant apa calda electric. Eu deja sunt pe sitepentru a comanda, nu un telefon ci un boiler electric. Nu ca as avea ceva cu instantele dar poate ca boilerele explodeaza mai greu . Am gasit un boiler electric de 120 litri la un pret bun. Inclin serios sa il cumpar dar cine stie, poate o sa ma risc iar cu un instant apa calda electric.

Posted on May 31, 2018